Ga naar de inhoud
A

Administratie

Nederland wordt wel eens een administratief landje genoemd met z’n vele regeltjes en wetjes, en vaak staan zij elkaar in de weg. Desondanks is het een feit en hebben wij er mee te maken.

De boekhouding

Onze welvaart hebben wij mede te danken juist aan regel- en wetgeving. Vooral veel startende eenmanszaken onderschatten het belang van het voeren van een goede bedrijfsadministratie al dan niet verzorgd door een boekhouder. De boekhouder wordt vaak als sluitpost gezien en veelal te duur.

Deze gedachte ontstaat vanuit onbegrip en onwetendheid hetgeen er voor komt kijken conform de fiscale wettelijke bepalingen. Boekhouding is een vernuftig in elkaar gezet systeem welke geen raadseltjes en onduidelijkheid tolereert. De formule is zondanig “het klopt of het klopt niet”. Bij “ernstig niet kloppen” wordt uw administratie verworpen en krijgt u de omgekeerde bewijslast, hetgeen vaak veel geld gaat kosten. Uit uw vele administratieve bescheiden ontstaan op het einde van het jaar de jaarstukken, oftewel de balans en winst- en verliesrekening. Twee separate stukken die zich tot elkaar moeten verhouden en ondanks totaal verschillende cijfers qua jaarmutaties dezelfde uitkomst hebben.

De belastingdienst

De belastingdienst kan zonder uw administratie gezien te hebben over de jaarstukken een redelijk oordeel vellen door de juiste verhoudingen te signaleren en zodoende inzicht te krijgen in uw bedrijfsvoering. Een goede administratie voorkomt tussentijdse vragen van de belastingdienst en minder kans op controle hetgeen u dan weer geld spaart.Een goede administratie (en aldus ook het duidelijk aanleveren hiervan) is vooral voor ù van belang. U krijgt duidelijk inzicht hoe uw onderneming er voorstaat.

Inzicht in uwzelf of uw onderneming

  • Wat zijn uw tegoeden en bezittingen.
  • Wat zijn uw schulden.
  • Wat is uw zakelijk vermogen.
  • Wat is uw winst of verlies.
  • Hoe verhouden zich de kosten tegenover de omzet.
  • Hoe verhoudt het brutowinst percentage zich tegenover de omzet, de inkoop, etc.

Administratieve plicht

Daarnaast krijgt u misschien te maken met personeel waar een salarisadministratie voor opgezet moet worden.

Om al deze doelen te bereiken heeft de fiscus ù als ondernemer òòk een administratieve plicht opgelegd, o.a. het zelf invullen van uw kasboek.

Van uw harde werken wil de fiscus ook een graantje meepikken en als u en wij niet zorgvuldig zijn zelfs een grote korrel en voor verschillende disciplines behoort dan ook aangifte te worden gedaan.

Wij verzorgen gaarne

  • Omzetbelasting (BTW) (maandelijks/kwartaal of jaarlijks)
  • Loonbelasting (maandelijks)
  • Inkomstenbelasting (op de persoon gericht) (jaarlijks)
  • Dividendbelasting (jaarlijks)
  • Schenkingsrecht (incidenteel)
  • Successierecht (erfenis) (incidenteel)

Wij verzorgen gaarne zowel voor particulieren als ondernemingen de aangiftes en boekhoudingen en de begeleiding hierin, daarnaast ook overige administraties. In de toekomst willen wij ook uw (tussentijdse) bedrijfsresultaten publiceren die u met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord kunt opvragen.

Offerte op aanvraag.